Specialus pasiūlymas

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ar pulpitas gydomas tik endodontiškai? Gyvybingos pulpos terapija. Lekt. Inga Jovarauskienė

2022-12-02 @ 10:00 - 17:00 EET

400,00€

Tai teoriniai-praktiniai mokymai, kuriuose gautos žinios Jums leis jaustis užtikrinai atliekant pulpotomijos procedūrą dantims su susiformavusiomis šaknimis.

Renginys skirtas: bendrosios praktikos gydytojams odontologams, vaikų odontologams, endodontologams ir visiems praktikuojantiems specialistams, norintiems išsaugoti kuo daugiau dantų.

Mokymus veda – gyd. endodontologė Inga Jovarauskienė: 2009 Baigė KMU odontologijos studijas ir VU endodontologijos rezidentūrą. 2009-2021 Dirbo gyd. endodontologe privačioje praktikoje Lietuvoje ir Dohoje, Katare. 2021 Tobulinasi endodontologijos srityje University Of Chester. Kiekvieną dieną stengiasi išsaugoti kuo daugiau dantų pacientų burnoje 🙂

Ar pulpitas gydomas tik endodontiškai? Gyvybingos pulpos išsaugojimo terapija

„Pulpotomijos procedūra susiformavusias šaknis turintiems dantims? Pulpotomijos procedūra dantims turintiems pulpito požymius? Gydymo planas skamba neįtikėtinai?

Daugelį metų buvo bandomas sukurti „stebuklingas“ auksinis, Ni-Ti, mėlynas ir kt. kanalus valantis – formuojantis instrumentas, bet deja… tokio nėra. Visada tikėjau, kad endodontija yra daugiau, nei tik dantų šaknų kanalų gydymas. Jau dabar, mes endodontiją suvokiame kitaip… Štai ko visada aš laukiau. Gyvybingos pulpos išsaugojimo terapija. (Angl. Vital Pulp Therapy).

Gyvybingos pulpos terapijos pagrindinis tikslas – sukurti sąlygas pulpos audiniui išlikti gyvybingam ir skatinti naujo mineralizuoti audinio atsidėjimą. Daug metų pulpotomijos procedūra buvo taikoma tik pieninių dantų ir dantų su nesusiformavusiomis šaknimis gydymui. Siekiant išvengti dantų šaknų kanalų gydymo, mes galime taikyti pulpotomijos procedūrą susiformavusias šaknis turintiems dantims su pulpito požymiais.

Šiuolaikinės biokeraminės medžiagos, naujas požiūris į pulpos įgimtas sąvybes reaguoti į dirgiklius, biologiškai pagrįstų klinikinių bei mokslinių tyrimų sėkmė taikant pulpotomijos procedūrą, mažiau invazyvių gydymo metodų taikymas – visa tai pakeitė pulpotomijos procedūros sampratą.“

PROGRAMA

Teorinė dalis 10:00-13:30 val.

  • Pulpos išsaugojimo svarba.
  • Dilemos pulpito diagnostikoje.
  • Gyvybingos pulpos išsaugojimo terapijos klasifikacija
  • Biokeraminės medžiagos, kas tai?
  • Pulpotomijos procedūra (nuo koferdamo panaudojimo iki danties hermetizavimo)
  • Praktikinių kursų metu rekomenduojama turėti optiką.

Pietūs 13:30-14:30 val.

Praktinė dalis 14:30-17:00

  • Danties izoliacija
  • Pulpos dezinfekcija ir kraujavimo stabdymo principai
  • Biokeraminės medžiagos, jų panaudojimas
  • Danties hermetizavimas

Kaina: 400€

BAED nariams: 380€

Norite dalyvauti, bet nebėra bilietų? Registruokitės laukiančiųjų sąraše, ir jei atsilaisvins vieta – jums pranešime!

Bilietai

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Bilietai nebepasiekiami

Details

Date:
2022-12-02
Time:
10:00 - 17:00 EET
Cost:
400,00€
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, ,
Website:
www.baed.lt/gyvybingos-pulpos-terapija-Inga-Jovarauskiene-221202

Organizer

BAED
Email
info@baed.lt
View Organizer Website

Palikti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *